Elismerések

2022.10.29. 18:20

A szociális munkásokat köszöntötték Gyulán

Szociális munka napi ünnepséget rendeztek pénteken a gyulai Vigadóban a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye dolgozói részére.

Papp Gábor

Fotók: Bencsik Ádám

„Ne feledd, hogy amikor elhagyod ezt a világot, nem vihetsz el semmit, amit kaptál; csak amit adtál.” – idézte Assisi Szent Ferenc, a szociális munkások védőszentje gondolatát köszöntőjében dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. Mint mondta, ezek a szavak hűen ábrázolják a szociális szféra világában dolgozók szellemiségét.

– Nem könnyű hivatás ez, lelkileg és fizikailag egyaránt rendkívül megterhelő szolgálat, amely teljes és elhivatott embert kíván – tette hozzá, majd kiemelte, a november 12-i emléknappal ezért tisztelgünk 1997 óta e hivatásrend előtt.

– Ünnepeljük azokat az embereket, akik azt választották hivatásul, hogy embertársaikért nap, mint nap áldozatot hoznak, akik annak szentelik életüket, hogy segítenek azoknak, akik valamiben szükséget szenvednek – hangsúlyozta. – Hatalmas és egyre nagyobb szükség van erre a segítségre, hiszen Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, amely valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel.

Dr. Görgényi Ernő: hatalmas és egyre nagyobb szükség van erre a segítségre.

Kiss Szabolcs intézményvezető elmondta, közel három év telt, hogy ilyen módon, közösen találkozhattak, és azok az esztendők megmutatták a szociális munkások szerepének fontosságát. Szólt arról, hogy a hivatásban dolgozók szerepeköre kibővült, azok is tudomást szereztek a munka fontosságáról, akik korábban nem tartoztak az ellátottak, a kliensek körébe.

– Amikor minden zárt, és mindenki zárkózott a szociális munkások elkötelezetten nyitottak a világra és a szűk környezetükre, védték az időseket, a gyerekeket, a társadalmat – hangsúlyozta.

Az eseményen elismerések is gazdára találtak. Az év dolgozója címet Balogné Bogár Tünde érdemelte ki. Az év klubja kupát a kétegyházi Széchenyi utcai idősek klubja munkavállalói vehették át. A 2022-es Aranypedál díjazottja Tar Lászlóné lett.

Az eseményen elismerések is gazdára találtak.

Intézményvezetői dicséretben részesült Forgácsné Buksa Tímea, Csáki Andrásné, Pap Györgyné, Béres Klára, Komlósiné Kneifel Ilona, Szigeti Hajnalka, Elekes Renáta, Virág Vanda és Tóthné Nagy Julianna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában