Évforduló

2022.10.26. 18:09

A kolbászklub első elnökére emlékeztek Békéscsabán

A csabai kolbász, a klub és a fesztivál volt a szíve csücske a családja mellett Uhrin Zoltánnak, aki 10 esztendeje, 2012. október 26-án hunyt el. Ebből az alkalomból emlékeztek a klubtagok, barátok, családtagok, tisztelői a Csabai Kolbászklub első elnökére sírhelyén, a békéscsabai, Berényi úti temetőben.

Ny.L.

Uhrin Zoltán sírjánál idézték fel munkásságát halálának tizedik évfordulóján

Fotó: Bencsik Ádám

– Éppen egy kolbászfesztivál zárónapja után váltott vonatjegyet Békéscsabáról Budapestre, hogy legkisebb unokáját születésnapi ajándékkal lepje meg – emlékezett szerdán öccse, Sándor. – Tizenhárom perccel a halála előtt hívott fel, hogy nagyon jó fajátékot talált az Andrássy út végén. Csak annyit mondtam neki, igyekezzen, nehogy lekésse a vonatot. Az állomáson érte a halál, és egy szív, amely a csabai kolbászért, a klubért, a fesztiválért dobogott, elfáradt, pihenni tért.

A sírnál Korim Valéria, a Csabai Kolbászklub ügyvezető elnöke a civil szervezet nevében emlékezett Uhrin Zoltánra.

– Tudtuk, mert tőled is megtanulhattuk, Zoli bácsi, hogy mit jelent csabainak lenni, mit jelent bel- és külföldön képviselni egy várost, milyen jó érzés egy olyan közösségben tevékenykedni, amely a megértésre, egymás megbecsülésére építhet – hangsúlyozta Korim Valéria. – Emlékszünk, miként szervezted a klub részvételét a fesztiválon, hogy örültél, ha egy tag nyerte a szárazkolbászversenyt, hányszor mentél Budapestre a tévében megmutatni, miként készül nálunk a kolbász. Hogyan élt veled az Utazás-kiállítás csabai pultja, és mennyire fontosnak tartottad a gyerekek megtanítását a kolbászkészítésre. Fontos, hogy a szellemed, a mentalitásod a közösségünkben megmaradjon, erősödjön. Mert a neved nem áruvédjegy, hanem biztosíték a klubházunk falán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában