Útravaló

2022.09.22. 09:58

Reggelivel várták a bringásokat Békéscsabán

Három helyszínen várták a bicikliseket bringás reggelivel csütörtökön a megyeszékhelyen: a Korzó téren és a Lencsési lakótelep bejáratánál az önkormányzat, a Szent István téren pedig a városfejlesztési nonprofit kft. szervezésében. A kicsik és a nagyok egyaránt szívesen fogadták a csomagokat.

L. B.

Fotó: Für Henrik

A Korzó téren a Fenntartható Térségért Alapítvány elnöke, Gyebnár Péter elmondta, több száz pakkot osztottak ki. Azok a Békéscsabai Szakképzési Centrum jóvoltából brióst, valamint almát és őszibaracklevet tartalmaztak. Mivel több éves hagyományokra tekint vissza a bringás reggeli, a kerékpárosok számítanak is erre az akcióra az autómentes nap alkalmából, és tisztában vannak azzal, hogy mire igyekeznek felhívni a figyelmet.

Úgy véli, egyre többen bicikliznek Békéscsabán, és a bringások egyre inkább figyelnek arra, hogy megfelelő eszközök legyenek a kerékpárokon, ügyelnek a látásra és a láthatóságra is amellett, hogy védőfelszereléseket viselnek. 

A bicikliút-hálózat folyamatosan fejlődik a városban. Ugyanakkor a közlekedési morálon van mit javítani: az autósoknak jobban kellene ügyelniük például az elsőbbség megadására, a kerékpárosoknak pedig például nem szabadna a járdán tekerniük.

A Korzó térre bringával érkezett Varga Tamás alpolgármester, Nagy Ferenc alpolgármester és dr. Juhász István tanácsnok is. 

Varga Tamás kiemelte, hogy Békéscsaba kerékpárosbarát város, és az Andrássy út országos szinten a legforgalmasabb bicikliút. A mindennapi kerékpározás, illetve a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése és javítása mellett a biciklis turizmus is egyre hangsúlyosabb, ebben fontos szerepe van a Wenckheim turista- és kerékpárút kiépítésének.

Az autómentes nap alkalmából szervezett programok 15 órától a Szent István téren folytatódnak. A kerékpáros felvonulás, a critical mass pedig 18 órakor indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában