Csabai Szlovák Klub

2022.09.26. 14:47

Mindenki vitte a motyóját az őszindító főzésre Békéscsabán

Őszindító főzését tartotta a Csabai Szlovák Klub a Nemzetiségi Klubházban hétfőn délután. Veres Krisztina, a klub és a Meseház vezetője elmondta, örömteli, hogy a szervezet „motorjának” Ancsin Pálné Erzsike néninek az elvesztése után is működik a klub, és összejöjjenek hétfőnként egy-egy találkozóra, beszélgetésre. Mindenki hozza maga „motyóját”, benne a pogácsával, süteménnyel, hogy a többieket is megkínálja

Őszindító főzését tartotta a Csabai Szlovák Klub a Nemzetiségi Klubházban hétfőn délután. Veres Krisztina, a klub és a Meseház vezetője elmondta, örömteli, hogy a szervezet „motorjának” Ancsin Pálné Erzsike néninek az elvesztése után is működik a klub, és összejöjjenek hétfőnként egy-egy találkozóra, beszélgetésre. Mindenki hozza maga „motyóját”, benne a pogácsával, süteménnyel, hogy a többieket is megkínálja.

– Most még csirkepörköltet főztünk, utána úgyis jön a kacsa és a liba az ősz közepén, második felében – ecsetelte Korcsok Mátyásné, aki Stír Mátyásnéval és Schwertner Józsefnével készítette az ételt. –  A csirke, a tyúk a csabaiak egyik kedvenc jószága, sokféleképpen készítik, és fontos élelmiszer a tojás is.

Veres Krisztina elmondta, örömteli, hogy hétről hétre találkoznak a klubtagok, mindig valami apropó alkalmával. Eltöltenek együtt egy kellemes délután, és élményekkel töltődve térnek haza.

A Meseház igazgatója szólt arról is, nagyon készülnek a Boldogságbetakarító Ünnepre, a Szent Mihály napi játékokra a Meseház megálmodójának és megvalósítójának, Schéner Mihály képzőművésznek a névnapja és 100. születésnapja alkalmából. A rendezvényt Mihály napján, csütörtökön 19 órától rendezik meg a Meseházban. Meglepetéskiállítással, tárlatvezetéssel is készülnek, 20 órától pedig zenél a Trió Arrabal, Kamondy Imre (ének, harmonika), György Andrea (hegedű, ének), Kiss András (zongora).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában