Vízelvezető rendszerek

2022.09.18. 18:37

Megújulhat a régi magtár Körösújfaluban

Helyi gazdaság fejlesztésére nyújtott be pályázatot az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – ismertette Szabó Csaba polgármester.

L. B.

Szabó Csaba polgármester elmondta, nemrég vették meg a magtár épületét, most felújítanák részlegesen

Fotó: A szerző felvétele

Mintegy 68 millió forintból az egykori magtárat tennék rendbe részlegesen – annyira, amennyire arra a támogatás mértéke lehetőséget ad –, a munkálatok a külső és belső részeket egyaránt érintenék az elképzelések szerint. Az épületet a közelmúltban vásárolta meg az önkormányzat, és most tárolóként szolgál, a közfoglalkoztatási programok során készült terményeket, bálákat, aprítékokat raktározzák benne.

A TOP Plusz keretében a csapadékvizet elvezető rendszerek fejlesztésére szintén adtak be kérelmet. A tervek szerint 30 millió forintos beruházás főleg a Tavasz utcát, valamint a főbb gyűjtő- és levezetőcsatornákat érintené – osztotta meg Szabó Csaba polgármester. Emlékeztetett, hogy ez a korábban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként sikeresen megvalósított fejlesztés folytatását jelentené: akkor csaknem 70 millió forintból a Fő utcán és az Arany János utcán, illetve a záportározó esetében zajlottak munkálatok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában