Testületi ülés

2022.08.04. 19:47

Két domborművet is állítanak Szarvason

Az eldöntendő kérdések felszaporodása miatt rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak a napokban Szarvason.

V. E.

A tanácskozáson Babák Mihály polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Horváthné dr. Kepenyes Edit aljegyző tájékoztatott az összesen 18 napirendi pontról. Közöttük volt például a Szarvasi Szakorvosi Kft. által ellátott csecsemő és gyermekgyógyászati szakma területi ellátási kötelezettsége, az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról és egyéb juttatásairól szóló önkormányzati rendelet módosítása, a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. könyvvizsgálójának megválasztása, az önkormányzati építmények megvilágítása, TOP Plusz projektek szerződéskötése, illetve szintén szerződéskötés a Zöld Város projekt kapcsán. A napirendi pontok mindegyikét egyhangúlag elfogadta a város képviselő-testülete.

Babák Mihály a döntések közül elsőként két dombormű kihelyezését említette, az egyik Ruzicskay György festőművészt, a másik Melis György operaénekest ábrázolja. Összeg szerint a kettő együtt mintegy 500 ezer forint, az alkotások elkészítését és elhelyezését megszavazta a testület. Döntöttek továbbá a helyi szellemi inkubátorház megszüntetéséről azzal az indoklással, miszerint a tervezettnél jóval kevésbé veszik igénybe a vállalkozások, a feladata így olyannyira csekély, hogy nem éri meg fenntartani. Továbbá jelenleg pályázatok sem érkeznek be az inkubátor házzal kapcsolatban, így augusztus 31-től átmenetileg szüneteltetik működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában