Szeptemberben döntenek

2022.08.21. 15:46

Garázsokat építhetnek Békéscsaba több pontján

Később bérbe adható vagy értékesíthető garázsokat építhet az önkormányzat – derült ki a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság nemrég tartott ülésén, a beruházás kapcsán három lehetséges helyszín került szóba.

L. B.

Forrás: Shutterstock

Elhangzott: komoly lakossági igény mutatkozik garázsok építésére, folyamatosak a megkeresésesek a Lencsési és a Kazinczy-lakótelepekről, a város viszont nem szeretne ennek érdekében területeket eladni.

Ismertették: az idei költségvetésben elkülönítettek gazdaságélénkítésre mintegy 370 millió forint – nagy része az inkubátorház értékesítéséből folyt be –, és ebből olyan fejlesztést valósítanának meg, amely gyorsan kivitelezhető, amely hosszú távú befektetési lehetőséget jelent az önkormányzatnak, illetve amelyre mutatkozik igény is. Ezek a célok találkoznak a garázsépítésben.

Lehetséges helyszínként felmerült egyrészt a Manóvárovi melletti, a játszótér és a Pásztor utca közötti terület; másrészt egy Haán Lajos tér melletti rész; harmadrészt pedig a Szabolcs utca Szerdahelyi és Tábor utca közötti szakasza. A garázsok kérdésével várhatóan a szeptemberi ülésén foglalkozik a városi közgyűlés, akkor hozhatnak konkrét döntéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában