Nyári akadémia

2022.07.27. 17:28

Százhatvan Kárpát-medencei pedagógus érkezett Békéscsabára

Mintegy 160 Kárpát-medencei pedagógus vesz részt azon a többnapos, szombatig tartó nyári akadémián, amelyet a Gál Ferenc Egyetem (GFE) Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete szervezett, illetve amelynek a békéscsabai gazdasági kar ad otthont. A programot szerdán nyitották meg.

L. B.

Fotó: Bencsik Ádám

Az intézet igazgatója, a program szakmai vezetője, Bíró Gyula elmondta, hogy immár negyedik alkalommal szervezték meg a nyári akadémiát, és szerinte felemelő, hogy ennyien együtt lehetnek a Kárpát-medencéből, erősítve a magyar-magyar kapcsolatokat. Hangsúlyozta, a résztvevő pedagógusok nemcsak tudással, hanem mentálisan is feltöltekezhetnek a következő napokban.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere hozzátette: tartalmas, színvonalas előadásokon, valamint sok utazáson vehetnek részt a pedagógusok, így élményekkel is gazdagodhatnak. Beszélt Békéscsaba szépségeiről, arról, hogy a megyeszékhely nem csak a csabai kolbászról híres, hiszen a festőfejedelem, Munkácsy Mihály városa, valamint megemlítette, hogy a település rendkívül zöld.

A Kárpát-medence minden szegletéből érkeztek pedagógusok Békéscsabára
Forrás: Bencsik Ádám

A gazdasági kar nevében dr. Simon Sándor tanszékvezető azt mondta: a GFE gazdasági kara szívesen ad helyet hasonló rendezvényeknek. Emlékeztetett, hogy Békéscsabán 1986 óta van jelen a felsőoktatás, és hogy pont tanítóképzéssel indult a munka, és kiemelte, hogy a békéscsabai gazdasági kar szorosan együttműködik a GFE szarvasi pedagógiai karával.

A szerdai nyitónapon számos előadáson vettek részt a Kárpát-medencei pedagógusok, hallhattak a korai nevelésről, a mesterséges intelligencia kihívásairól, a nevelési stílusok személyiség- és sorsformáló hatásairól, az érzelmi nevelés jelentőségéről is. 

Csütörtökön Budapestre, Visegrádra és Esztergomba, majd Szarvasra, pénteken pedig Ópusztaszerre és Szegedre utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában