Farkas Zoltán Illésné

2022.07.09. 06:44

Közel húsz évig példamutatóan irányította az iskolát a gyomaendrődi intézményvezető

Az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevelét adta át Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató kiemelkedő pedagógiai munkájának elismeréseként Farkas Zoltán Illésnének, a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola most nyugdíjba vonult intézményvezetőjének. A leköszönő intézményvezető innovatív gondolkodásmódjával erősítette az iskolát évtizedekig.

Vásári Erzsébet

Teleki-Szávai Krisztinától vehette át az elismerést Farkas Zoltán Illésné /Fotó: BMH/

Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgatótól megtudtuk, a Rózsahegyi Kálmán-iskola tanévzáróján adta át a miniszteri elismerő oklevelet Farkas Zoltán Illésné nyugdíjba vonuló intézményvezetőnek. 

A leköszönő iskolaigazgató első és egyetlen munkahelye volt a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola, ahol 1981-ben kezdte pályafutását matematika–kémia szakos pedagógusként. 

Munkáját mindig a kimagasló szakmai tudás és elhivatottság jellemezte. Határozott, következetes nevelési stílusában stabil értékrendje tükröződött. 2003-tól már intézményvezetőként magas színvonalú vezetői és szakmai felkészültséggel, valamint kimagasló szervezőkészséggel vezette az iskolát. Az intézmény érdekeit maradéktalanul szem előtt tartva formálta összetartó, egységes szemléletű közösséggé tantestületének tagjait, akiknek erejében máig hisz. 

Hangsúlyozta, Farkas Zoltán Illésné innovatív gondolkodásmódja, céltudatossága és higgadtsága mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Rózsahegyi Kálmán-iskolát minőségi szakmai munka, gyermekközpontú szemlélet és elfogadó közösség jellemezze. Személyisége és szakmai életútja is elismerésre méltó, amely követendő példaként szolgál a jövő nemzedékének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában