Tervek

2022.07.17. 18:02

Készülnek a Szarvas-Szentes összekötő felújítására

Elkészültek a Szarvas–Szentes összekötő út Szabadság és Gárdonyi Géza utcák közötti szakaszának felújítási tervei – derült ki Babák Mihály, Szarvas polgármestere tájékoztatójából.

V. E.

Babák Mihály a Lengyel-palotában ismertette a várost érintő jelenlegi fejlesztéseket /Fotó: B. Á/

Kiderült, a dokumentációban említett rész lényegében az egész Kazinczy utcát érinti. A közleményben részletezték, hogy a meglévő burkolat immár jelentősen leromlott, deformálódott és kátyúsodott, egyes részein pedig teherbírását vesztette, ezért teljes pályaszerkezetre vonatkozó beavatkozást igényel. 

Megtudtuk továbbá, hogy a pályatest szélessége megmarad, azonban a felső négy centimétert marással eltávolítják, majd érkezik annak helyére egy három centiméteres kiegyenlítő, illetve egy négy centiméteres kopóréteg is. 

A pályaszerkezetet lokálisan hat szakaszon, összesen 784 négyzetméteren cserélik, valamint mindkét oldalon egy méter szélességben új padka készül.

A terveket a napokban megküldték a szarvasi polgármesteri hivatalnak, a következő lépés pedig egy online formában történő egyeztetés lesz a tervezővel és a hivatallal, valamint a megrendelővel, így a Magyar Közút Békés Megyei Igazgatóságának szakembereivel is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában