Rendőrség

2022.07.03. 18:59

Kisfilmmel segítenék a közlekedést Füzesgyarmaton

A Szeghalmi Rendőrkapitányság is beszámolt a képviselő-testület nemrég tartott ülésén. Elmondták, csökkent a testi sértések, de nőtt a lopások száma a településen.

L. B.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság is beszámolt a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, amelyet egyhangúlag elfogadott a grémium – ismertette Koncz Imre polgármester.

Czeglédi Lajos rendőr alezredes tájékoztatása szerint amíg 2020-ban 60, addig tavaly 40 bűncselekményt regisztráltak a városban, a közterületen elkövetett esetek száma is visszaesett. Csökkent a testi sértések, a garázdaságok, ugyanakkor némileg nőtt a lopások, a lakásbetörések száma. A személysérüléssel járó közlekedési balesetek száma is mérséklődött, hatról kettőre. 

Az ülésen szóba került: háromból kettő zebránál van kerékpáros felfestés, tehát kettőnél szabályosan át lehet tekerni biciklivel, egynél viszont le kell szállni. Ezt azonban sokan nem veszik figyelembe. Czeglédi Lajos azt mondta, igyekeznek forgatni egy kisfilmet a témában, hogy miként kell szabályosan közlekedni. Felmerült a motorosok ügye is, a rendőr alezredes hangsúlyozta, kezelik a helyzetet, főleg helyi fiatalokról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában