Jótékonysági akció

2022.07.27. 15:14

A koraszülöttmentő alapítvány javára gyűjtenek a kígyósi fesztiválon

Jótékonysági Fesztivált szerveznek szombaton Újkígyóson. Az egész napos programmal a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatják. Mentőautójuk a forgalomba állítása óta több mint 70 ezer kilométert tett meg, és általa közel hatszáz gyermeknek nyújtottak segítséget.

V. N.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed és Kovács László ismertette a részleteket, mellettük Pallagi Sándor

Fotó: Bencsik Ádám

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, a koraszülöttmentő-autó folyamatosan működik, szinte minden nap van feladatuk. Kiemelte, a mozgó koraszülött-intenzívosztállyal felszerelt mentőautó a forgalomba állítása óta több mint 70 ezer kilométert tett meg, és általa közel hatszáz gyermeknek nyújtottak segítséget.

– Júliusban 26 apróságon tudtunk segíteni. Békés megyében és a régióban is gyakran hívnak minket. A többletmunka pedig többletköltséggel jár, a jármű működtetése, a műszerek karbantartása, az egyszer használatos eszközök beszerzése állandó kiadást jelent. De szerencsére mindig vannak, akik mögénk állnak, támogatnak bennünket – avatott be minket az alapítvány elnöke. 

Mint megtudtuk, ezúttal Kovács László, mentőápoló kereste meg őket azzal, hogy egy jótékonysági napot szeretne szervezni az alapítvány javára. 

– Idén februárban rendeztük meg ugyancsak Újkígyóson az első mentős bált, ahol a mentőalapítvány részére gyűjtöttünk adományt. Akkor 800 ezer forint gyűlt össze. Ezután kerestük meg a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt a jótékonysági fesztivál ötletével – ismertette a program ötletgazdája és szervezője.

Hozzátette, többen is a jó ügy mögé álltak, az újkígyósi- és a megyei önkormányzat, helyi vállalkozók, barátok és ismerősök is támogatták a programot, kivették részüket a szervezésből.

– A fesztivál 10 órakor kezdődik és a Black Five zenekar kétórás élő koncertjével zárul. A helyszínen 3 ezer forint értékben támogatójegyet lehet majd vásárolni. A támogatókat vendégül látjuk egy babgulyásra, illetve részt vehetnek a tombolasorsoláson, amelynek fődíja Horváth Gazsó Adrienn nagy értékű festménye lesz – osztotta meg velünk Kovács László.

Mint elhangzott, akik pedig a jegy vásárlásán túl támogatni szeretnék az alapítvány munkáját, azok a helyszínen lévő adománygyűjtő dobozokba helyezhetik, vagy az alapítvány számlaszámára utalhatják az általuk felajánlott összeget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában