Kezdeményezés

2022.06.16. 07:05

Tanszercsomagokat, ruhaneműt osztottak Gádoroson

Ruhaosztást szervezett a napokban a Gádoros Fejlődéséért Egyesület, a karitatív kezdeményezés során a gyermekes családokra fókuszáltak.

Cs. I.

Az egyesület tagjai a leendő iskolásoknak tanszercsomagot ajándékoztak. A lányok rózsaszín, a fiúk kék lufit kaptak /Fotó: BMH/

Az egyesület alapító tagjai 2019-ben kezdték el önkéntes munkájukat a település életminőségének a javítása érdekében. A civilek céljai sokrétűek: a község élhetőbbé tétele mellett felvállalják a kulturális és népművészeti örökségek megőrzését, a hagyományápolást, az egészségvédelmet és jótékonysági akciók szervezését egyaránt. Elsősorban a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyegyenlőségének az elősegítését tűzték ki célul. Erről is mesélt Fekete Tiborné Makó Anita elnök. 

– Idényjelleggel szervezzük meg az adományosztást. A gyermekruhák mellett használati tárgyakat is igyekszünk beszerezni. Vannak információink olyan családokról, ahol nagy segítséget jelenthet egy-egy eszköz és ahol jó szívvel elfogadják a segítséget. Előzetesen a védőnőkkel, családsegítőkkel konzultálunk. A tavaszi akciónk során sok egyéb mellett szereztünk egy komplett gyermekszobabútort, amit már célba is juttattunk – számolt be a Békés Megyei Hírlapnak sikeres kezdeményezésükről a civilek elnöke. 

Alig ért véget az akciójuk, már egy újabb segítő programra készültek az egyesület tagjai. Ellátogattak az óvodába, hogy ott átadják a ballagó nagycsoportosoknak az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagot. 

– Felmértük, hogy a leendő elsős tanítóknak mik az igényük, és ezek alapján megtöltöttük annak a 24 leendő elsős kisdiáknak a táskáját, akik itt, helyben folytatják az iskolás éveiket. Tanszerek kerültek a csomagokba 18-25 ezer forint értékben. Arra is ügyeltünk, hogy a kisfiúk kék, míg a kislányok rózsaszínű héliumos lufikkal díszített ajándékcsomagot vehessenek át – árulta el Fekete Tiborné Makó Anita, aki társaival már a jövőt tervezi. 

– Önkénteskedünk tovább. Minél több pályázati forrás bevonásával szeretnénk bővíteni forrásainkat, lehetőségeinket. Egy sikerről már beszámolhatok: a Magyar Élelmiszerbanktól elnyert támogatásból a gyermeknapon tudtuk meglepni a gádorosi gyermekeket – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában