Döntés

2022.06.11. 13:00

Megválik a bükkösdi üdülőtől Békéscsaba

Eladja Békéscsaba 6,5 millió forintért Baranya megyei, bükkösdi üdülőjét a helyi önkormányzatnak – hangzott el a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén. Az üdülőt a városgazdálkodási kft. működtette, de az üzemeltetés és a karbantartás költsége meghaladta a bevételeket.

L. B.

Amellett, hogy Békéscsaba bükkösdi üdülőjének az állapota is leromlott, alacsony volt a kihasználtsága is, tavaly például csak 99 vendégéjszakát regisztráltak itt. Szinte csak diákok látogatták egy-egy osztálykirándulás alkalmával, de az elmúlt időszakban ez a vendégkör is elmaradt. 

Közben Bükkösd önkormányzata jelezte, megvásárolná az üdülőt, amelynek területén és környezetében fejlesztésekben gondolkodnak. Békéscsaba pedig úgy döntött, hogy értékesíti az ingatlant, a szakértő által megállapított értékén, 6,5 millió forintért. 

A két település megegyezett abban, hogy minden évben, júniusban, előre egyeztetett időpontban két héten át ingyenesen – csak a rezsiköltséget kell megfizetni – használhatják a békéscsabai önkormányzati intézmények, valamint békéscsabai diákok az üdülőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában