Kerékpártúra

2022.06.13. 10:06

Kitekertek a pusztába Orosházáról

Nagyon sok mozogni, bringázni kedvelő embert megmozgatott ez a hétvége is. A Tekerj a zöldbe! kerékpártúrák sokaságát kínálta a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, amihez az orosházi Fit Zone Mozgásközpont és vezetője, Kolarovszki Nóra is csatlakozott. Majd programot hirdetett szombatra. Irány a közeli puszta, oda s vissza 30 kilométer. Tekerve, piknikezve.

Cs. I.

/Fotók: A szerző felvételei/

A Tekerj a zöldbe! kerékpáros túrasorozat keretei között az idei szezonban 200 családbarát kerékpártúra megszervezésén dolgoznak az ötletgazdák. Az a cél, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett kerékpártúrákkal. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres túrákon. A Tekerj a zöldbe! kerékpártúrákkal szeretnék elérni, hogy a felkapott kerékpáros turisztikai desztinációkon túl, további, alternatív útvonalakat is megismerjenek az érdeklődők. A kerékpártúrázás szeretete mellett  a túrák célja, hogy a résztvevők felfedezzék környezetük rejtett kincseit, a helyi attrakciókat, valamint hogy elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapjait.

Mindezek motiválták a helyi kezdeményezőt, Kolarovszki Nórát, akitől nem áll távol semmiféle mozgásforma. Felhívására jelentkeztek fiatalok és az idősebb korosztály képviselői is. Olyan gyalogos túrázó és bringás kis közösségek láttak fantáziát a közös, hétvégi kerékpározásban, akik egyébként is aktívak. És voltak, akik első alkalommal csatlakoztak. Érkezett az orosházi indulás helyszínére egy Szegedről átbringázó fiatalember például, ő az interneten olvasta a számára csábító túraútvonalat.

Nóri – fitneszedző, sokaknak segített már elkezdeni a mozgást, vagy éppen visszanyerni a régi fittséget – bevallotta, neki is ez az első bringás kalandja, a sok mozgásforma mellett úgy gondolta, újabb csapatot kovácsolva bekapcsolódik szervezőként az országos akcióba, mert szívesen bringázna régi ismerőseivel és az újakkal, akik belevágnak a kardoskúti kirándulásba.

A kis közösség útja során találkozott kiránduló iskolásokkal, majd a Fehértó kilátójánál a szervező megvendégelte frissítővel és egészséges, energiát adó falatokkal a csapatot. Volt, aki a kilátóból élvezte a puszta látványát, mások leheveredtek és akadtak, akik egy nagyobb kört vállalva a természetvédelmi területet megkerülve, Székkutas felé vették az irányt. Bő 40 kilométert megtéve, viharos széllel szemben tekerve tértek haza. Abban nagy volt az egyetértés: legyen folytatás! Tekernének még ki a zöldbe, közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában