Kilépés

2022.05.10. 09:44

Stummer János elhagyta a Jobbikot

Miután alulmaradt Jakab Péterrel szemben az elnökválasztáson, kilépett a Jobbikból az országgyűlési választást Békéscsabán elbukó Stummer János.

Jakab Péter és Stummer János nyáron még együtt kampányolt Békéscsabán /Fotó: B. Á./

Stummer János a Fidesz-KDNP képviselőjével, Herczeg Tamással szemben maradt alul az áprilisi országgyűlési választásokon, majd múlt szombaton a Jobbik elnökének sem választották meg.

A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra. Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös. Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele” – írta közösségi oldalán Stummer János.

Mint közölte: a közügyekkel való foglalkozást továbbra is élete részének tekinti, de új párt, vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában