Arad Megyei Tanács

2022.05.18. 12:27

Békés megye is képviseltette magát az aradi jubileumi ünnepségen

A rendszerváltás utáni újjáalakulás harmincéves évfordulóját ünnepelte az Arad Megyei Tanács, amelynek eseményein a Békés Megyei Önkormányzatot Szebellédi Zoltán alelnök képviselte – írták a megyei önkormányzat Facebook oldalán. A jubileumi találkozón jelen volt még a többi testvérmegye is Németországból, Moldovából és Szerbiából.

L. B.

Iustin Cionca és Szebellédi Zoltán a triptichon előtt /Fotó: BMÖ/

A programsorozat kiemelkedő eseménye volt az aradi kultúrpalotában, hogy a közönség számára ismét látható Feszty Árpád monumentális hármasképe, a Krisztus temetése című triptichon, amely az épület 1913-as létrehozásakor került oda a budapesti Szépművészeti Múzeumból. A festmény a kommunizmus évtizedeiben a pince fogságába került, amelyből az aradi Kölcsey Egyesület szabadította ki, hiszen az ő kezdeményezésükre, Arad város és a megye támogatásával újították fel és helyezték ismét méltó helyre.

Az ünnepségen Arad megye elnöke, Iustin Cionca mellett köszöntőt mondott Kelemen Hunor romániai miniszterelnök-helyettes, Pásztor István vajdasági képviselőházi elnök, valamint Szebellédi Zoltán, a Békés megyei közgyűlés alelnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában