Beruházás

2022.04.18. 15:15

Letették a bölcsőde alapkövét Mezőgyánban

Letették Mezőgyánban annak a családi bölcsődének az alapkövét ünnepélyes keretek között a gyülekezeti ház mögött hétfőn, a húsvéti istentisztelet előtt, amelynek építésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 115 millió forint támogatást nyert el a Mezőgyáni Református Missziói Egyházközség.

L. B.

Kovács László; Gyenge János, a helyi egyházközség főgondnoka; Dani Attila és Demeter Ottó helyezték el a bölcsőde alapkövét /A szerző felvétele/

A mezőgyáni eseményen Kovács László lelkipásztor hangsúlyozta, hogy ahogy a református gyülekezet, úgy a Báránykák nevet viselő intézmény is betölti majd küldetését a településen. Kiemelte azt is, hogy a családi bölcsődével egyben Isten szeretetét építik a faluban.

Miután elénekelték a Tebenned bíztunk eleitől fogva, Uram! kezdetű éneket, Demeter Ottó, a Békési Református Egyházmegye esperese emlékeztetett: húsvétkor a keresztény világ azt ünnepli, hogy Jézus Krisztus feltámadt a halottak közül.

Aki ismeri a térség helyzetét, bizonyára felteszi a kérdést: mi kell ahhoz, hogy Mezőgyánban bölcsődét építsenek. Pénz, bátorság, vakmerőség? 

– folytatta Demeter Ottó. 

Aláhúzta, hogy a helyi gyülekezetnek a településsel összefogva nem ezekre van szüksége, hanem hitre. Hisznek a feltámadásban, a feltámadottban, követik az Urat, aki mindig elöl jár, ebben van a reménység. És ennek szellemében helyezték el a leendő intézmény alapkövét, tisztában vannak azzal, miben reménykedhetnek.

Én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig 

– idézett ismét a Bibliából, majd kiemelte: velük van Jézus, és vele együtt képesek megépíteni a bölcsődét. Isten megnyugvást ad, van kihez fordulni, tőle erőt és bátorítást kaphatnak, és ezzel a hittel tervezhető a jövő. Mint ahogy a református esperes fogalmazott, hiszi, hogy az intézmény az élő Krisztusról tesz tanúbizonyságot, és hogy áldás lesz az építtetőn, az építőn, a bölcsőde munkatársain és leendő gyermekein.

Dani Attila polgármester elmondta: a családi bölcsődének hála egy újabb olyan szolgáltatás válik elérhetővé Mezőgyánban, amilyet megkövetel a modern világ. Örömtelinek nevezte, hogy ennek megvalósítását felvállalta a református egyházközség, és hozzáfűzte: az önkormányzat – amiben csak lehet – segítséget ad a cél elérésében. Kiemelte: a leendő intézmény növeli a falu népességmegtartó erejét, segíti a kisgyermekes családokat. Ugyanis a szülők munkába állhatnak úgy, hogy közben helyben is megoldott lesz gyermekük nevelése, gondozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában