Testületi ülés

2022.04.28. 19:47

Folytatódik a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése Békésen

Mintegy 11 millió forintos saját forrást biztosít a csapadékvíz-elvezetési beruházás harmadik ütemének megvalósítására a békési önkormányzat. Minderről a helyi képviselő-testület döntött csütörtöki ülésén – közölte a tanácskozást követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor.

P. G.

/Fotó: Gazsó János/

Békés polgármestere elmondta, a beruházásra pályázaton elnyert nettó 406 millió forint áll rendelkezésre, a nyílt közbeszerzési eljáráson beérkezett legalacsonyabb ajánlat is meghaladta azonban ezt az összeget. Ezért volt szükség a testület döntésére.

A polgármester kifejtette, a fejlesztés során a kisméretű átereszeket és kapcsolódó árkokat újítják majd fel a város több területén is:  

Mindez azért is fontos, mert érezhetően változik az időjárásunk, előfordul, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék zúdul le, amit a régi átereszek már nem mindig képesek elvezetni.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a testület döntése értelmében a Kossuth utca 32. szám alatt ingatlant, a „Domino” épületét bérbe adják a Békés Nosztalgia-Körösvidéki Értékmentő Alapítványnak. Mint elmondta, a nosztalgia csoport nagyon fontos tevékenységet végez, több tízezer, a város múltjához kapcsolódó fényképet gyűjtöttek össze, digitalizáltak, illetve számos tárgyi emlék is került hozzájuk.

Kitért arra, hogy a csoport és az önkormányzat kiválóan tud együtt dolgozni, maga a bérlemény is az alapítvány munkáját segíti majd. 

Kálmán Tibor emlékeztetett arra, hogy éppen a múlt héten nyílt a nosztalgia csoport kezdeményezésére egy szabadtéri kiállítás a Múzeum közben, amelyen Békés múltjához kapcsolódó régi fényképeket mutatnak be olyan módon, hogy a fotókat átlagosan havi rendszerességgel cserélik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában