Ismeretterjesztés

2022.04.17. 13:00

Bővülnek a gyermekek ismeretei Csorváson

Az Edison Klub péntek délutánonként tartja nyitott foglalkozásait Csorváson.

Cs. I.

A csorvási foglalkozásokon a hónap feltalálója programban ötleteiket valósíthatják meg a gyerekek, érdekes fizikai kísérleteket láthatnak, alapvető műszaki ismereteket tanulhatnak, fejlődik kreativitásuk. A hónap feltalálója program támogatója, dr. Weiczner Roland az idei tanévben 50 ezer forinttal hozzájárult a klub költségeihez. Kukla Imre 100 LED-lámpát adományozott. Mindkét támogató az Edison Klub egykori tagja. 

Szombatonként tehetségfejlesztő foglalkozásokat tartanak. Több mint tíz éve a Nemzeti Tehetség Program pályázatai biztosították a működés anyagi kereteit. 

Ebben a tanévben a klub pályázati támogatás nélkül működik: – A csoporttal, valamint közvetlen munkatársaimmal közösen úgy döntöttünk, folytatjuk a munkát, keresünk támogatókat – tudtuk meg Murvai József klubvezetőtől. 

S hogy mostanában mit csinálnak a fiatalok? Szluka András üzemmérnök-informatikus hallgató szakdolgozati témájának a klub fiataljainak elektromos autóját választotta, távirányíthatóvá szereli, programozza át a csapattal közösen. Szintén támogatók segítségével elkezdődött az Edison Klub Közösségi Tér kialakítása. Az épület erősáramú és kommunikációs földkábeleinek lefektetése már megtörtént. Az önkormányzat által elnyert 6 millió forint nem elegendő a közösségi tér kialakítására, ezért további támogatókat várnak a munkák sikeres befejezéséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában