Sajtótájékoztató

2022.03.16. 13:59

Gálával ünnepel a harmincéves Csabai Színistúdió

Nagyszabású gálaműsort rendeznek március 20-án, vasárnap 17 órakor a Csabagyöngye Kulturális Központban annak apropóján, hogy 30 éves a Csabai Színistúdió – jelentették be szerdán az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Kontos-Harcsa Boglárka, Forczek Győző igazgatóhelyettes, Szente Béla és Varga Tamás a sajtótájékoztatón. Fotó: Imre György

Fotó: Imre György

Szente Béla igazgató elmondta, 1992. március 20-án volt az első próba, és felelevenítette, hogy milyen folyamatok játszottak közre abban, hogy létrejött a Csabai Színistúdió, amely az elmúlt három évtizedben országos hírnévre tett szert, számos rangos díjat zsebelt be.

Azon fiatalok közül, akik kikerültek az első vagy a második csapatból, sokan ma is színpadon állnak. Kiemelte: a mostani tanárok között vannak, akik gyermekként színistúdiósok voltak, ez a folytonosság teszi lehetővé azt, hogy még sokáig legyen színistúdió.

Varga Tamás alpolgármester hozzátette, legendás társaságról van szó. Az ifiház egykori munkatársaként belelátott abba, hogy mekkora munka áll egy-egy előadás mögött. A fiatalok a színistúdión keresztül nemcsak élményeket szereznek, a városhoz való kötődésük is erősödik. Hangsúlyozta: alázatot, szervező- és együttműködő készséget, felelősséget szintén tanulnak.

 

Kontos-Harcsa Boglárka szervező ismertette, felkutatták az elmúlt 30 év színistúdiósait, akik közül többen a nagyszabású gálán saját produkcióikkal lépnek fel. A rendezvényhez társul két kiegészítő program: szombaton 16 órakor ingyenes zenés gyermekműsort ad a Csabai Színistúdió, volt és jelenlegi tagokkal, vasárnap 19 órakor pedig megnyílik Marosi Viktor Mucsi 12x című fotókiállítása.

Marosi Viktor elmondta, Mucsi Zoltánnak rengeteg arca van. 2020 nyarán együtt dolgoztak, stúdióba vonultak, ahol több napon át ténykedtek. A színész ismert emberek bőrébe bújt – egy-egy hónap egy-egy híres szülöttjét formálta meg –, és a fényképekben természetesen nem engedték el a humort. Aztán kitalálták, hogy a fotókból készüljön egy kiadvány, amelyhez újabb képek születtek.

Egykor ő is színistúdiós volt, és alma materének nevezte a Csabagyöngye Kulturális Központot. Elmondta, hogy akkor, amikor a világ forog és változik, fontos, hogy meglegyenek azok a gyökerek, azok az értékek, amelyekhez vissza lehet nyúlni. Ezért is örül a Békéscsabán nyíló kiállításnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában