Felajánlások

2022.03.02. 10:05

Elindult a szeghalmi segítség Záhonyba

Szerda reggel indult útnak a városból az a szállítmány, melyet az Ukrajnából érkezettek számára adományoztak a helyiek.

B. O.

Fotó: B. O.

Az önkormányzat felhívására elsősorban tartós élelmiszereket (konzervek, készételek, tartós tej, gyerekekre gondolva csokoládé) higiéniai termékeket (tisztálkodási szerek, pelenka, nedves törlőkendő) és matracokat vártak.


– Rengeteg felajánlás érkezett, nagyon sok lakossági csomagot kaptunk, két nagy cég a Billerbeck – paplant, matracot, párnát – és a Pepita cég – körülbelül 40 csomag pelenkát – ajánlott fel nagyobb adományt. A lakosság részéről nagyon nagy számban érkeztek csomagok, higiénés termékek, tartós élelmiszerek, olyanok, amelyek azonnal fogyaszthatók. Sokan gondoltak a gyermekekre, hiszen ők a legnagyobb áldozatai ennek a háborús helyzetnek. Az önkormányzat képviselő-testülete pedig összefogással 200 ezer forint összegben vásárolt plédeket, matracokat, recept nélkül kapható gyógyszereket, vitaminokat. Nagyon hálásak vagyunk ezért a sok adományért, amelyeket szintén segítőkész felajánlásoknak köszönhetően, három autóval szállítunk Záhonyba – részletezte Macsári József polgármester.
 

Sokan segítettek a bajba jutottakon Szeghalmon /Fotó: B. O./

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában