Koszorúzás

2022.03.14. 21:40

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Sarkadon

Sarkadon több százan vettek részt a megújult Kossuth-kertben hétfőn tartott városi ünnepségen, amelyen műsort adtak a Kossuth utcai általános iskola tanulói.

L. B.

Dr. Mokán István és dr. Kovács József /Fotó: Lehoczky Péter/

Beszédében dr. Kovács József országgyűlési képviselő jelezte: 1848/49 nem csak a harcról szól, ott van az üzenete, a szellemisége, amit nem tudtak kiirtani a 20. században sem a fasiszták, sem a kommunisták sem. Hozzátette: újabb kihívások jönnek, fel kell készülni a magyarság megvédésére, amelyhez március 15-e szellemisége utat mutat. A magyarság megmutatta, hogy bármilyen kihívás után talpra tud állni.

Fotó: Lehoczky Péter

A történelem ismétli önmagát – fogalmazott. Most a keresztény, civilizált Európa jövője a tét, a kérdés, hogy talpon tudunk-e maradni, hogy meg tudjuk-e védeni azt, ami vagyunk. Alapvető értékeink forognak kockán, azok, amiket az elődeink felépítettek. Hangsúlyozta, a mostani is a kiállás ideje, a tét megint a szabadságunk. Aláhúzta: merjünk nagyok és büszkék lenni, magyarként az egész nemzetünkért felelősek vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában