TAO

2022.02.27. 10:00

Sportegyesületek támogatását jelentette be az államtitkár Orosházán

Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára tartott sajtótájékoztatót a hétvégén, Dél-Békés sportszervezetei részére a 2021-es évet érintő, az állami erdőgazdaságok részéről felajánlott TAO-támogatásokról Orosházán.

Tóth-Kása Sándor az OMTK-ULE 1913 elnöke (balra) és Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára

Fotó: Csete Ilona

– Szerencsés helyzetben vagyok, mert sikerült jelentős TAO-pénzeket Dél-Békésbe hozni – fogalmazott az államtitkár, majd sorolta: a Medgyesegyházi Sportegyesület 2 millió 400 ezer forintot, a Nagyszénási Sportegyesület 1 millió 650 ezer forintot, a Csanádapácai SC 400 ezer forintot, a Gádorosi Sportegyesület 1 millió 150 ezer forintot, a Battonyaiak Testgyakorló Köre 1 millió forintot, az Orosházi OMTK-ULE 3 millió forintot kapott. Ez a legjobb pillanat, az ULE bál előtt, hogy ezt bejelentsük. De ígérem, lesz a folytatásban is hasonló, fontos pillanat, amikor újabb információkkal érkezek – tette hozzá az államtitkár.

Tóth-Kása Sándor az OMTK-ULE 1913 elnöke felelevenítette, amikor szülőként elnöke lett az egyesületnek, akkoriban 40-50 gyerek focizott itt. 

– Amikor adódott a TAO-támogatás lehetősége, mi az elsők között léptünk az utánpótlás labdarúgásban. Ennek köszönhetjük, hogy az eltelt 10 évben óriási fejlődés van mögöttünk. 1 milliárd forintról beszélünk (TAO és az orosházi önkormányzatnak köszönhetően), jól befektettük, pályák épültek, öltöző, felújítottuk a Táncsics gimnázium és az Eötvös iskola műfüves pályáit. Óriási lehetőségek voltak a TAO-forrásokban, mi ezt kihasználtuk. Kellett ehhez Orosháza önkormányzata is, mert az önrészt biztosította. Ettől vagyunk ekkorák, lettünk minősített utánpótlásközpont, körzetközpont, magyar válogatott játékosaink vannak. Az utánpótlás sport támogatásra méltó – ezt a támogatást el kell fogadni – e szavakkal köszönte meg az elnök a támogatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában