Szép Magyar Beszéd

2022.02.05. 21:00

A Téli berekből olvastak fel Orosházán

A könyvtár volt a helyszíne a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny városi, város környéki, kerületi fordulójának.

Cs. I.

A körzeti forduló helyezettjei átvehették elismeréseiket /Fotó: BMH/

Az 5–6. évfolyamosok között négyen, a 7–8. évfolyamosok között öten voltak, akik az iskolai fordulóból továbbjutottak a megmérettetésre. A kötelező szöveg két részlet volt, a kisebbeknél Fekete István: Téli berek, a nagyobbaknál: Korzenszky Richárd: Van egy álmom. A zsűri tagjai voltak: Csányiné Kádár Tünde, Dávidné Tóth Márta, Palotás-Rózsa Diána. Helyezések az 5–6. osztályosoknál: 1. Kulcsár Anna Helga (Orosháza), 2. Szabó Keve Álmos (Orosháza), 3. Cseh Pálma Krisztina (Nagyszénás). A 7–8. osztályoknál: 1. Kvasznovszky Anna (Orosháza), 2. Novodomszki Jázmin (Orosháza), 3. Pavló Szandra (Nagyszénás). Kiderült az is, hogy a Szép Magyar Beszéd verseny 7–8. osztályos korcsoport győztese, Kvasznovszky Anna képviseli Orosházát és térségét Kisújszálláson, a regionális fordulóban március 25–27-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában