Felsőoktatás Napja

2022.02.04. 15:23

A jövő egészségügyi képzését járták körül a gyulai konferencián

Képzés a jövőért – a jövő egészségügyi képzése címmel rendezett online konferenciát a Gál Ferenc Egyetem és a gyulai önkormányzat a Gyulai Felsőoktatás Napján, pénteken. Az eseményen dr. Vincze Gábor, a gyulai kar dékánja köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Kozma Gábor, a GFE rektora és dr. Görgényi Ernő polgármester mondott megnyitó beszédet.

P. G.

Dr. Kovács József és dr. Görgényi Ernő szólt a felsőoktatás jelentőségéről /Fotó: Imre György/

A gyulai felsőoktatás napját annak apropóján indították útjára 2018 február 1-én, hogy egy évvel korábban a Szeged-Csanádi Egyházmegye lett az akkor már mintegy negyedévszázada működő gyulai felsőfokú képzés fenntartója.

Dr. Kozma Gábor elmondta, nagyon fontos feladatuknak tekintik, hogy a jövő egészségügyi dolgozói a legkorszerűbb ismereteket sajátítsák el, amiben együttműködnek a Békés Megyei Központi Kórházzal.

– Lényegesnek tartjuk, hogy felkészítésük a nálunk tanulókat arra, hogy a beteg emberekben testvért lássanak, akikhez nagy tisztelettel és szeretettel kell fordulni – fogalmazott.

Dr. Becsei László és Dr. Vincze Gábor /Fotó: Imre György/

Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, a Szeged-Csanádi Egyházmegye kiváló gazdája a képzéseknek, így bizakodóan tekinthetnek a jövőbe. Kiemelte, külön értéknek tekinti, hogy Gyulán, a Békés Megyei Központi Kórháznak és egyéb intézményeknek köszönhetően az oktatók a városban élnek, míg sok helyen jellemző, hogy az előadók, a tanárok nagyobb városokból járnak át.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő a gyulai felsőoktatás elindulásának kezdeteit idézte fel. Konferencián tartott előadásában pedig áttekintette, hogy az egészségügyi felsőoktatásnak milyen szerepe van a magyar egészségügyi ellátórendszer működésében.

Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa elmondta, kiváló az együttműködés az egyetem, a város és intézményük közt. Példaként említette, hogy a felsőfokú egészségügyi képzések gyakorlati színhelyei a kórház különböző osztályai, míg orvosaik, szakdolgozóik oktatnak is az egyetemen. A felsőoktatási intézménynek a duális képzésben és későbbi munkaerő-utánpótlás biztosításában is fontos szerepe van. A szakember kiemelt feladatnak tartja, hogy a digitalizációt és a mesterséges intelligenciát jól képzett szakemberek alkalmazzák az egészségügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában