Zöldterületek

2022.01.13. 07:00

Öntözőrendszert építenek ki Békéscsabán

Megsokszorozódik az öntözött zöldterületek nagysága Békéscsabán – jelezte Szarvas Péter polgármester a Facebook-oldalán. Hangsúlyozta: a zöldterületek, így a 63 ezer közterületen lévő fa, a színes virágokkal teli ágyások óriási értékei a városnak. A klímaváltozás, az extrém meleg és az aszály azonban veszélyezteti a zöldfelületeket.

L. B.

Emlékeztetett: a városgazdálkodási kft. munkatársai – ahogy a korábbi években – tavaly is folyamatosan locsolták a növényeket. Azonban a feladatuk folyamatosan és jelentősen nő, hiszen évről évre kevesebb a csapadék a nyári hónapokban, miközben egyre nagyobb területről és több növényről kell gondoskodniuk. A városi közgyűlés ülésén korábban döntöttek arról, hogy forrást biztosítanak automata öntözőrendszer kiépítésére több területen. A szakemberek ajánlását figyelembe véve a minap kiválasztották azokat a helyszíneket, amelyek a fejlesztésre alkalmasak lehetnek. Most tervek készülnek a Szent István tér, a Kossuth tér, a Petőfi liget, a Munkácsy tér, az Árpád fejedelem tér, a Boczkó Dániel tér, az Orosházi úti körforgalom, a Lencsési út, a Széchenyi liget, a szoborsétány, a CsabaPark és az Aradi vértanúk ligete kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában