Beruházás

2022.01.14. 13:55

Felújították a tornatermi öltözőket a csabai belvárosi iskolában

Felújították a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tornatermi öltözőit és vizesblokkjait a Békéscsabai Belvárosi Diáksport Klub (BDSK) és az önkormányzat közös beruházása révén, amelyet pénteken adtak át ünnepélyesen az intézményben.

Licska Balázs

Svanda Zoltán, a BDSK részéről a projekt elindítója, dr. Malatyinszki Anita és Szarvas Péter be is járta az öltözőket /Fotó: Bencsik Ádám/

– A napokban ért véget a fejlesztés műszaki átadása és átvétele, a munkálatok idején az uszodához tartozó öltözőket használhatták a tanulók – osztotta meg dr. Malatyinszki Anita megbízott igazgató, hozzáfűzve, ráfért a felújítás a lány és a fiú öltözőkre, ahol a padokat ugyancsak korszerűsítették.

A BDSK részéről Perényi László, a Belvár testnevelőtanára emlékeztetett, hogy a BDSK korábban korszerűsítette az Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermét – és a jövőben is várhatók munkálatok –, a Belvárban pedig az öltözők felújítása előtt a tornateremben elválasztó függönyt is felszereltek.

Perényi László, Malatyinszki Anita, Szarvas Péter, Vámos István, Dékány Anikó és Svanda Zoltán /Fotó: Bencsik Ádám/

Hangsúlyozta, a BDSK több mint 25 éves múltra tekint vissza, főleg a kézilabdára helyezik a hangsúlyt. A kilenc utánpótláskorú csoportban mintegy százötvenen sportolnak, de vannak olyan apró palánták is, akiket eddig nem igazoltak le. A BDSK remek kapcsolatot ápol óvodákkal, a Belvárral, az Erzsébethelyi Általános Iskolával, valamint a kétsopronyi általános iskolával.

A beruházással kapcsolatban az összefogást emelte ki Szarvas Péter polgármester, sorolva, hogy együttműködött a Békéscsabai Tankerületi Központ, az intézmény, a BDSK és az önkormányzat, amely az összesen 12,2 millió forintos fejlesztésre 3 millió forintot biztosított. Elismerően szólt a BDSK-ról, amely a kézilabdában az utánpótlás fontos bázisát jelenti. Mindez alapos indok volt arra, hogy javítsák a sportolás feltételeit, hogy korszerűbb körülményeket teremtsenek a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában