Testületi ülés

2022.01.29. 15:00

Belvízelvezetésre és járdajavításra pályázik Battonya

Kilenc napirendet tárgyalt a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Cs. I.

Boros Csaba az elmúlt időszak pályázatokat érintő egyeztetéseiről, a már beadott pályázataikról adott tájékoztatást. Top-os, az élhető települések pályázati kategóriában a belvízelvezető rendszer felújítása a cél a Hunyadi és a Táncsics utcákon. A művelődési központ nyílászáróinak cseréjére, valamint a homlokzat és vizesblokk felújítására szeretnének forrást nyerni. 

A városellátó szervezet barnamezős beruházására is pályázatot adnak be. Az önkormányzat folytatni kívánja a járdák javítását, ezért 20 millió forintra pályázik, ez 85 százalékos támogatás, amelyhez a 3,5 millió forintos önerőt megszavazta a testület.

A városnak jelenleg egy 12 férőhelyes bölcsődéje van, a folytatásban újabb 12 férőhely bővítésére kaptak lehetőséget, ahogy a Zöldváros projekt 2. is már a kivitelező kiválasztásánál tart.

Napirenden szerepelt az avar és kerti hulladékok szabadtéri égetésének helyi szabályairól szóló rendelet módosítása. Március 1. és május 31. között, valamint szeptember 1. és november 30. között 8-18 óráig végezhető a tevékenység. Aki nem ekkor intézi az égetést, tűzvédelmi hatósági eljárás alá vonható. Döntött a testület: tagi kölcsönt ad a Battonyai Haladás Termelő és Szolgáltató Start Szociális Szövetkezetnek. Kérésként megfogalmazták a bizottságok: 2021. évi tevékenységéről a szövetkezet készítsen beszámolót, amit szeretne megismerni a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában