Egészségmegőrző program

2022.01.01. 19:57

Az év első napján rögtön tízezer Békés lépést tettek

10000 Békés lépés címmel hívott életre közösségi egészségmegőrző programot Kovács Ildikó és Serfecz Dávid Békésen. Az új év napjának estéjén megtartott első ilyen eseményen mintegy félszázan vettek részt, és sétáltak egy nagyot a városban.

P. G.

Mint a két főszervezőtől megtudtuk, külön-külön is jártak sétálni, hiszen – hangsúlyozták – eközben olyan energiákat lehet nyerni, ami erőt ad a mindennapokhoz, átsegít egy-egy nehezebb pillanaton, illetve az egészségre is jótékony hatást gyakorol.

Fotó: Jenei Péter

– Egy ilyen séta alkalmával találkoztunk, nem kellett sokat várni, beszélgettünk séta közben, ekkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem csak ketten lennénk. Abban az egy órában, amíg  sétáltunk megszületett mindkettőnkben a gondolat, hogy ezt folytatni kellene, kiterjeszteni a város lakosságára – fogalmaztak. - Azt tudtuk mindketten, hogy a nap tízezer lépés nem kis dolog, de ez lenne mindenkinek az ajánlott napi lépésszám. Innen már adta magát a gondolat, hogy békésiként nem lehet más elnevezést adni ennek a kezdeményezésnek, minthogy 10000 Békés-Lépés, hiszen büszkék vagyunk a városunkra és nem utolsó sorban talán jól is hangzik.

Hozzátettek, a kezdeményezés meghirdetését követően rengeteg kedvező visszajelzést kaptak, kiderült, hogy nem kevesen gondolkodnak hasonlóan, mint ők. A jó fogadtatást mutatja, hogy a január elsejei időpont ellenére milyen sokan vettek részt az egyébként a belvárosból induló sétán.

Fotó: Jenei Péter

Kovács Ildikó és Serfecz Dávid elmondták, a sétát a közösségépítés egy fontos formájának tartják, aminek részeként jó emberek társaságában, kellemes környezetben tölthetik az időt a szabad levegőn. Kérdésünkre kifejtették, a hét három napján, hétfőn, szerdán és szombaton lesznek közös gyaloglások, minden alkalommal 18 órától.

– Akinek kedve van kiszakadni a mindennapokból egy órácskára, hétvégén akár kicsit többre is és ezt közösségben, jó emberekkel közösen sétálva töltené, az tartson velünk. Nincsenek megkötések, mindenki annyit sétál és tart velünk, ameddig jól esik – fogalmazott a két főszervező hírportálunknak adott nyilatkozatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában