Kiállítás

2021.12.13. 16:41

Mackók fogadták a békési iskolásokat

Háromszázötven játékmackóból álló különleges kiállítás nyílt hétfőn reggel a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában.

P. G.

Gyönyörű mackókból álló kiállítást láthatnak az iskolában. /Fotó: Imre György/

Az intézmény diákjainak és pedagógusainak nem kis meglepetésben lehetett részük, amikor a hét első napjának reggelén beléptek az iskolába. Az aulában, a bejárattal szemben ugyanis egy egészen különleges játékmackó-kiállítás fogadta őket. A látványnak hamar csodájára is jártak, a gyerekek és a felnőttek egyaránt megcsodálták a tárlatot. Deákné Domonkos Julianna intézményvezető hírportálunknak elmondta, néhány hónappal ezelőtt ismerkedett meg Rochy Annával és édesanyjával, akik Budapestről költöztek Békésre 2019-ben és hobbijuk a játékmackók gyűjtése, gyűjteményük több mint háromezer darabot számlál. A közelmúltban pedig megfogalmazódott az ötlet, hogy a kollekcióból rendezhetnének egy kiállítást a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában.

Szerettük volna, hogy a tárlat meglepetés legyen. Éppen ezért a szombati tanítási napon intézményünk karbantartó szakembereivel, egy segítőmmel és a gyűjtemény tulajdonosaival közösen bent maradtunk az iskolában, és felállítottuk a kiállításhoz szükséges dekorációt, illetve elhelyeztük a mackókat. Összesen 350 gyönyörű plüssállatot láthatnak a diákok, a pedagógusok, iskolai dolgozók.

Nem is csoda, hogy hétfőn reggel volt is óriási meglepetés az iskolában, amikor oda beléptek a gyerekek és felnőttek. Az aulában elhelyezett televízión pedig érdekes információkat osztanak meg az érdeklődőkkel a játékmackókról. A csütörtökig látható tárlattal kapcsolatban egy rajzpályázatot is kiírt Rochy Anna és az iskola "Én és a Macim" címmel. A témakörben a rajzokat január 14-ig lehet elkészíteni. Az első helyezett egy macis karórát kap majd, a második helyezett nyereménye egy nyaklánc lesz macis medállal, a harmadiké pedig egy macis medál. Emellett a zsákbamacska mintájára huszonkét zsákbamaci is gazdára talál.

Deákné Domonkos Julianna, mint városi kulturális tanácsnok is elmondta, nagyon szeretnék, ha Békésen egy állandó kiállítás is nyílhatna a játékmackókból. Erről is folynak az egyeztetések, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában életre hívott tárlat pedig előzménye is volt a későbbi lehetséges kiállításnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában