Orosháza

2021.12.13. 17:36

Elhunyt a Linamar egykori vezérigazgatója, Ivanics János

A Linamar Hungary hétfőn közösségi oldalán jelentette be, hogy elhunyt Ivanics János, aki évtizedeken keresztül vezette az orosházi céget, illetve több mint 40 évet dolgozott a vállalatnál és jogelődjénél, a Mezőgép Rt-nél.

N.T.

Ivanics János (1952-2021) /Fotó: Linamar Hungary/

Ivanics János 2016-ban vonult nyugdíjba, halála rendkívüli veszteség az egész dolgozói kollektívának – írják a posztban. Ivanics János karrierjét a Mezőgépnél kezdte, több részlegen is dolgozott, a szerszámkészítéstől a technológusi munkakörig. Munka mellett gépészmérnöki, majd mérnök-közgazdász diplomát szerzett és közgazdasági osztályvezetővé nevezték ki, majd néhány év után a vállalat főmérnöke lett. A vállalat 1992-es privatizációja óta, a 2003-tól Linamar Hungary nevet felvevő részvénytársaság vezérigazgatói pozícióját töltötte be nyugdíjazásáig. Ivanics János – nyugdíjba vonulásáig – 16 éven keresztül aktív tagja volt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének is, munkásságát több díjjal, kitüntetéssel is elismerték.

2008-ban a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója” díjjal tüntette ki kimagasló szakmai munkájáért. 2012-ben Orosháza Városért Díjban részesült. A díját a rá jellemző módon szerényen, de örömmel fogadta, a vele járó összeget karitatív célra ajánlotta fel. 2015-ben a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki. 2016-ban a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismerés kitüntető díját vehette át a szakképzésben, a tanulóképzésben, a szakember utánpótlásban kifejtett szakmai munkája elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában