békéscsaba

2021.12.01. 21:00

Címvédésre készülnek a közgés diákok

Országos döntőbe jutott a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium CA$Hual fantázianevű csapata a „Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis!” diákversenyen. A megmérettetés a járványra tekintettel három, online megrendezett fordulóból állt.

N. Sz.

– A megyei fordulóban tíz csapat – közülük öt közgés – versengett. A teszt után Bondár Emese, Megyik Karina, Németh Regina és Benkő Péter villámkérdéseket kapott, majd egy megadott témakör felvetéseit válaszolta meg, fejtette ki – mondta el Uhrin Györgyi felkészítő tanár, hozzáfűzve, hogy diákjainak különféle biztosításokkal, kriptovalutával, diákhitellel kapcsolatos, életszerű pénzügyi fogalmakat kellett tisztázniuk, emellett számoltak, összehasonlítottak.

A 12. évfolyamos tanulók immár Szabó Nórával kiegészülve maratoni felkészülést tartanak a hétvégén, ugyanis a tavalyi sikerük után a de­cember 9-ei országos döntőn címvédésre készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában