Szarvas

2021.12.08. 18:31

Bódult állapotban vezetett

Bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján 180 ezer forint pénzbüntetésre és 8 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt a Szarvasi Járásbíróság egy büntetlen előéletű 26 éves szarvasi férfit és az eljárás során felmerült közel 340 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie. Ez az ítélet is jogerős.

A férfi február 23-án délelőtt többféle kábítószert, így marihuánát és amfetamin hatóanyagú drogot fogyasztott, ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy a délutáni órákban beüljön a tulajdonát képező személygépkocsiba és azzal a 44-es számú főúton közlekedjen Békéscsaba irányából Kondoros felé. 16 óra 45 perckor egy rendőrségi gépkocsival a rendőrök megpróbálták feltartóztatni a nagy sebességgel közlekedő férfit, de nem állt meg. Végül több rendőrségi gépjármű és egység bevonásával Csabacsűd külterületén állították meg.

 

A rendőri intézkedésnek aktívan ellenálló, agresszíven és zavartan viselkedő férfit a Szarvasi Rendőrkapitányságra állították elő, ezután a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt eredménye alapján átszállították a szarvasi orvosi ügyeletre vér és vizeletminta levétele céljából, amelyekből a szakértő többféle kábítószer jelenlétét mutatta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában