Békéscsaba

2021.11.09. 14:22

Új molinót avattak a Kner nyomda falán

A csabai nyomda épületén népszerűsítik a helyi nyomdászképzést, és hívják fel a figyelmet arra, hogy milyen szakemberekre van szükség az ágazatban.

V.E.

20211109 Békéscsaba Együttműködést kötött a Marzek Kner és a BSC a képen Mucsi Balázs főigazgató Kása István Zoltán igazgató fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A helyi szakképzés és felsőoktatás népszerűsítéséről és az épületre felhelyezett molinó felavatásáról tartottak kedden sajtótájékoztatót a Marzek Kner Packaging Kft. Kner épületében. Az eseményen Kása István Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, immár hagyományos képzési kampányuk keretében került ki székhelyükre az új molinó, amellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a csomagolóanyag gyártásnak milyen szakemberekre van szüksége, és hol lehet megszerezni ezen szakképesítéseket.

Mucsi Balázs és Kása István Zoltán

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója pedig a jelenlegi békéscsabai nyomdász szakképzésről és sikereiről beszélt, illetve arról, hogy milyen terveik vannak a nyomdászképzésben a jövőben, valamint említette a Kner nyomdával való jó együttműködésüket is. Egyik céljuk például, hogy a Szent-Györgyi Albert Technikumban a következő tanévben ne egy, hanem már két osztály induljon ebben a képzésben. Kifejtették továbbá azt is, hogy Békéscsabán immár nem csupán középiskolai képzés van nyomdászjelöltek számára, hanem egyetemi, mérnöki képzés is, aminek elvégzése után komoly lehetőségek nyílnak meg a csomagoló mérnökök számára a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában