felhívás

2021.11.17. 07:00

Gondot okoznak a roncsjárgányok Békéscsabán

Hosszabb ideje közterületen áll engedély nélkül négy, rendszám nélküli jármű Békéscsabán. A város most tett közzé egy felhívást, miszerint kéri, vigyék el a tulajdonosaik ezeket a járgányokat január 31-ig: a Lencsési út 140. elől a zöld Ford Mondeót, a Tolnai utcából a fehér Citroën Jumpyt, a Szabó Pál térről a bordó Lada Samarát, a Lencsési út 55–57. elől pedig a kék Renault Cliót. Ha ők nem szállítják el, akkor az autókat a közterület-felügyelet eltávolíthatja és fél év után értékesítheti.

L. B.

Fotó: Shutterstock

A téma, hogy mit lehet kezdeni az utcán hagyott roncsokkal, a városi közgyűlés ülésén is téma volt. Csányi Illés és Fülöp Csaba önkormányzati képviselők elmondták: a szakbizottság ülésén a minap részletes tájékoztatást kaptak a hivatal szakembereitől.

Elszállíttathatják és eladhatják az utcán hagyott autókat /Illusztráció: Shutterstock/

Vannak olyan esetek, amikor nincs műszaki vizsga a kocsin, viszont van rajta rendszám. Ilyen ügyekben idén eddig több mint negyven felszólítást küldtek ki, 13 esetben pedig eljárást is kezdeményeztek, mert a kérések nem vezettek eredményre. Bizonyos autókon nincs rendszám, illetve a tulajdonosa sem ismert. Bár ezeket a kocsikat el lehet szállíttatni és tároltatni, ez járgányonként 400 ezer forintba kerül.

Fülöp Csaba azt emelte ki, hogy a roncsok parkolóhelyeket foglalnak, akadályozzák a közterületek takarítását, valamint a városképet is rontják. Csányi Illés szerint kevés a parkolóhely, újabbakra lenne szükség, példaként hozta fel, hogy késő délután, este a Lencsési lakótelepen szinte lehetetlen megállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában