bajnokság

2021.11.22. 14:48

Csaknem száz páros lép táncparkettre Békéscsabán

Szombaton rendezik meg a Csabagyöngye Kulturális Központban a B, A és S osztályos országos társastánc-bajnokságot és senior open országos bajnokságot – ismertették a hétfőn az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Forczek Győző igazgatóhelyettes elmondta, óriási előkészületek zajlanak most, az év egyik legnagyobb rendezvényére készülnek. Szente Béla igazgató hozzátette, a békéscsabai társastáncversenyek etalonná váltak, a közönség viszonylag közelről nézheti a parkettre lépőket.

Líborné Gaál Gabriella, a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület elnöke elmondta, a békéscsabai viadal az ország egyik legpatinásabb versenye, határon túli párosok is részt vesznek rajta.

Csikós Nóra, Líborné Gaál Gabriella és Szente Béla a sajtótájékoztatón /Fotó: L. B./

A szervező, Csikós Nóra ismertette: egy 240 négyzetméteres parkettet alakítanak ki, amely köré 500 érdeklődő fogadására alkalmas nézőteret építenek. A bajnokságra rendre száz nevezés érkezik: B, A és S osztályokban; junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályokban; latin és standard táncokkal is parkettre lépnek a versenyzők. Összesen 22 kategóriában nevezhetnek a párosok, a megmérettetés végén több tucatnyi kupát és érmet adnak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában