akció

2021.11.22. 17:40

Babafákat adtak át a családoknak Békésen

Százhat babafát adott át Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere és Szokai László főkertész az elmúlt hónapokban született gyermekek szüleinek, illetve családtagjainak hétfőn délután, a békési polgármesteri hivatal udvarában.

P. G.

20211122 Békés gyümölcsfákat osztanak újszülött gyerekek szüleinek, 106 szilvát adnak Polgár Zoltán alpolgármester Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A képviselő-testület még tavaly tavasszal döntött Polgár Zoltán kezdeményezésére arról, hogy minden békési újszülött és szüleik tiszteletére fát ültetnek, illetve fát ajándékoznak az érintett családoknak.

– Idén százhetvenen jelentkeztek a Mert Fából lesz az Erdő elnevezést kapott programunkra – mondta el a helyszínen kérdésünkre az alpolgármester. Mint kiemelte, százhatan döntöttek úgy, otthonukban ültetik el a fákat gyermekeik tiszteletére, számukra szilvafákat biztosítottak, amelyeket hétfőn vehettek át az érintett családok. Hatvanhárman pedig azt kérték, az önkormányzat ültesse el a fákat.

– A tiszteletükre szombaton délelőtt ültetünk el gömbkőris fákat a Békésre vezető 470-es jelű főút melletti kerékpárút mentén, hogy árnyat adjanak a kerékpározóknak, illetve a településre érkezőket ez a különleges „babafasor” fogadja majd – tette hozzá. Kérdésünkre Polgár Zoltán kifejtette, az érintett családok közel száz százaléka élt és él az akció adta lehetőséggel. Kiemelte, a kezdeményezés népszerűsítésében óriási szerepe van a védőnőknek, a szakemberek juttatták el ugyanis az akció hírét a családokhoz.

Fotó: Imre György

A szülők kedvezően fogadták a kezdeményezést. Pősze Csaba elmondta, a szilvafa nagyon szép emlék lesz mind a számukra, mind másfél éves kislányuk, Patrícia számára. – A fát a kertünkben ültetjük majd el, és bízunk abban, hogy mindkét kislányunkkal, Patríciával és a három és fél éves Natikával közösen csemegézhetünk a gyümölcséből – fogalmazott az édesapa.

Ádám-Tóth Nóra kislányával Olíviával érkezett a faosztásra. – Most épülő családi házunk udvarának egyik fontos része lesz a szilvafa. A növény számunkra a születést jelképezi. Azon a napon is ültettünk egy fát, amikor kislányunk megszületett, és biztos vagyok benne, hogy ebből a gesztusból is érezni fogja, hogy milyen fontos – mondta az édesanya. A fához egy, a gyermek nevét is tartalmazó szalagot is átadtak a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában