Békéscsaba - galériával

2021.11.06. 16:17

A nagycsaládosok nyerték a jaminai kolbászversenyt

A II. Jaminai Civil Kolbásztöltő-versenyt rendezték meg szombaton Békéscsabán, a Jaminai Közösségi Házban, mely létrejötte, 11 éve civil közösségek otthona.

Ny. L.

20211106 Békéscsaba Jaminai közösségi házban kolbásztőltő versenyt rendeztek pár csapattal Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Pető Ibolya, a ház vezetője hangsúlyozta, hat civil szervezet, a Jaminai Szlovák Hagyományőrző Klub, a Békéscsabai Városi Nagycsaládosok Egyesülete, a Népi Díszítőművész Szakkör, a Stark Adolf Kertbarát Kör, a Tesz-vesz Klub és a Strapce Citerazenekar összesen 11 csapata nevezett be. A csapatok öt kiló húsból készítettek frisskolbászt.

Nagy Ferenc, a város alpolgármestere megnyitójában a közösségi együttlét fontosságát, a jó hangulatot, vidámságot emelte ki. Beszélt emellett a hagyományőrzés, a hagyományápolás, a tudás átadásának fontosságáról is. A zsűri döntése alapján a Békéscsabai Városi Nagycsaládosok Egyesületének második csapata nyert, ugyanezen egyesület első csapata lett az ezüstérmes, a harmadik helyen pedig Tesz-vesz Klub együttese végzett.

Különdíjakat is átadtak. Legeredetibb megjelenés: Jaminai Szlovák Hagyományőrző Klub férfi csapata; egységes öltözet: Stark Adolf Kertbarát Kör; jó hangulat fokozása: Strapce citerazenekar; legfiatalabb résztvevő: Várai Balázs; legtöbb kolbászolást megélt résztvevő: Hrabovszki Jánosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában