horgászverseny

2021.11.11. 07:08

A csabai csatorna mentén pergettek

Ha egymás után állítanánk, akkor több mint 20 métert tenne ki azoknak a ragadozóhalaknak a hossza, melyet az I. Parti Pergetőversenyen fogtak a résztvevők a napokban Békéscsabán.

P. G.

Mint azt a szervező Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) beszámolójából megtudtuk, esős, szürke fellegekkel teli időjárási körülmények között rendezték meg a kihívást, amelynek helyszínét az Élővíz-csatorna békéscsabai szakasza adta a felső-körgáti zsiliptől az alsó-körgáti zsilipig. Az ugyancsak horgászriogató idő ellenére 37-en regisztráltak a helyszínen, így a maximális létszámmal rajtolt el a különleges verseny – derült ki a KHESZ tudósításából.

Forrás: a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének Facebook-oldala

A fogott halak legnagyobb részét kisebb termetű csukák jelentették, mellettük még néhány süllőt, sügért és balint emeltek partra a horgászok. A mezőny imponáló összfogásához, ami 20,82 métert tett ki, illetve a legjobb egyéni eredményekhez, ami 2–4 méter összhossz körül mozgott, hozzá kell tenni, hogy ezt részben a versenyt megelőző csukatelepítés is segítette. A vízterület általános leterheltségre való „érzékenységét” azonban jól mutatta, hogy a korábbi napokban a pergetők által leginkább próbálgatott szakaszok jóval kevesebb halat adtak, illetve az, hogy termetesebb példányok nem akadtak horogra – tették hozzá.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének Facebook-oldalán kiemelték, egyetlen versenyalkalom alapján még korai konzekvenciákat levonni, annyi viszont az első tapasztalatok alapján bizonyos, hogy az Élővíz-csatorna egy jó és biztos választás volt ennek az új típusú versenynek a megrendezéséhez, amit mind a résztvevők létszáma, mind pedig a mezőny mostoha körülmények ellenére is kitartó, egészen az eredményhirdetésig fáradhatatlan szolidáris magatartása is igazolt.

Első helyen Puskás Dániel végzett 4,54 méteres eredménnyel, a második helyet Pálvölgyi Gábor érdemelte ki, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Szűcs Zsolt állhatott fel 1,89 méteres eredményével. A legnagyobb halat Hricsovinyi József fogta, a csuka elérte a 63 centimétert. A mezőny tagjai összesen hatvan halat fogtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában