ajánlat

2021.10.20. 07:01

Tizenhárom milliárd forintos beruházást tervez a Gyulahús

November 20-ig várják az indikatív (irányadó) ajánlatokat a jelenleg teljes egészében önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft. legfeljebb 49 százalékának megszerzésére – döntött közelmúltbeli rendkívüli ülésén a gyulai képviselő-testület. Az elfogadott cégbrosúrát október 15-ig elküldték az eddigi érdeklődő befektetői csoportok részére, illetve közzétették a www.gyula.hu honlapon.

P. G.

20210914 Gyula Tizenhárom milliárd forintos beruházással építene új szárazáru-üzemet a Gyulahús Kft., illetve a tulajdonos gyulai önkormányzat. Sajtótájékoztató és üzemlátogatás a Gyulahúsnál. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A testület az ajánlatok beszerzésére és értékelésére egy négytagú munkacsoportot állít fel, amelynek tagja dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Csige Gábor jegyző, Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója, valamint dr. Réti László ügyvéd.

Az érdeklődők indikatív ajánlatot kötelesek tenni, a­mely tartalmazza legalább a fej­lesztési elképzeléseket, a tőkebevonás feltételezett mértékét és ütemét, a társaságban megszerezni kívánt tulajdoni részesedés mértékét, a tőkebevonás érdekében kért előjogokat, ellenszolgáltatásokat. A cél, hogy a lehetséges befektető bemutassa alkalmasságát és szándékát.

Az egyik alapfeltétel, hogy a termelés Gyulán marad /Fotó: Bencsik Ádám/

Az említett négyfős munkacsoport legkésőbb december 20-ig átvizsgálja az indikatív ajánlatokat, és erről a képviselő-testület felé jelentést tesz. A jelentés kiterjed ajánlatok tartalmának teljességére, ajánlattevőnként a várható kockázatokra, továbbá felállít egy rangsort az ajánlattevők alkalmassága, az indikatív ajánlat tartalma szerint. A tárgyalásokat az első helyen szereplővel folytatják majd tovább. A végleges döntést jövő február végéig hozza meg a képviselő-testület.

A jelenleg két telephelyen működő Gyulahús Kft. 13 milliárd forintos fejlesztést tervez, új szárazáruüzemet építene fel a jelenlegi Kétegyházi úti telephelyen, amihez ötmilliárd forintot pályázati forrásból biztosítanának.

A fennmaradó összeg bevonásához keresnek szakmai vagy pénzügyi befektetőt. Elsősorban magyar befektetőt várnak, ugyanakkor alapfeltétel, hogy a termelés Gyulán marad, a gyulai kolbász és a gyulai májas termékek gyártása folyamatos lesz, nem lehet minőségromlás, a védjegyek az önkormányzat tulajdonában maradnak, és a menedzsmentet érintő döntésekhez a képviselő-testület felhatalmazása szükséges.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/vezeto-hirek/uj-arculatot-kaptak-a-gyulahus-termekei-4369184/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában