Csendes Ferenc

2021.10.15. 07:00

Nívódíjat kapott a csabai festőművész

Csendes Ferenc festőművész, a magyar kultúra lovagja nívódíjat kapott a minap a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségétől, mégpedig a civil szervezet megalakulásának 25. évfordulója alkalmából megrendezett megyeszékhelyi ünnepségen.

Ny. L.

20211005 Békéscsaba Csendes Ferenc festőművész elismerő oklevelet kapott a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségétől. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A serleget és az oklevelet Szrenka Pálné, a szövetség elnöke adta át.

– Csendes Ferenc folyamatos művészi támogatását, festményfelajánlásait köszöntük meg a jubileumon – hangsúlyozta Szrenka Pálné elnök. – Önzetlenül, szívből adományoz képeket rendezvényeinkre, aktivitása, segítőszándéka példaértékű.

Csendes Ferenc művészi támogatását köszönték meg /Fotó: Bencsik Ádám/

A művész kiemelte, gyermekkorában olyan közegben élte mindennapjait, ahol például lovas szekérrel kellett kilométerekkel arrébb iskolába járnia. Ilyenkor szemrevételezte a tájat, a megélhetésükért küzdő embereket. – Valahogy még mindig ezeket a kitörölhetetlen emlékeket idézem és elevenítem fel munkáimban – mondta. – Persze, ez az évek során számos témával kiegészült. Szívemhez nőtt ez a város, és az itt élő emberek. Nekik és róluk szeretnék szólni elsősorban alkotásaimmal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában