Békéscsaba

2021.10.28. 14:56

Kezdődik a Körös Hotel bontása

Kedden érkeznek meg a gépek és kezdik el bontani a Körös Hotel épületét – jelentette be csütörtökön a helyszínen, a Kossuth téren Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, hozzátéve: a bontásért felelős állami cég szerdán vette át a munkaterületet.

L. B.

Forrás: Lehoczky Péter

A tervek szerint a munkálatokat év végéig befejezik, de akkor is legkésőbb a jövő év elejéig végeznek, ha az időjárás kedvezőtlenül alakul. Emlékeztetett: a Körös Hotel 51 éve épült és 25 esztendőn keresztül szolgálta a békéscsabai, Békés megyei, de határon túli vendégeket is. Huszonhat éve áll üresen. Bár számos terv született arra, hogy miként lehetne hasznosítani az épületet, a mai kor követelményeit nem képes teljesíteni, így nem lehet megmenteni, az egyetlen lehetőség, hogy eltüntetik ezt a tájsebet a belvárosból.

Fotó: Bencsik Ádám

Hangsúlyozta, a bontás során számos szempontot figyelembe kell venni. A legfontosabb a környékben közlekedők és élők biztonsága, erre ügyelnek majd. Ugyancsak lényeges, hogy a szomszédos, a Körös Hotellel egybeépült rész, valamint a mögötte lévő trafóház megmarad, tehát a munkálatok úgy zajlanak majd, hogy azokban ne okozzanak kárt. Hogy a belvárost ne terítse be por a bontás miatt, permetező berendezést működtetnek, a levegőben megkötik a szálló részeket.

A 2000 négyzetméteres területet rendezett állapotban kell átadnia a vállalatnak. Ezt követően az államtól térítésmentesen az önkormányzathoz kerül az ingatlan, és a városi közgyűlés dönt a további sorsáról. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hozzátette, elindított egy párbeszédet, egy társadalmasítást a Hatvanezer Fa Egyesülettel, valamint a városvédő és városszépítő egyesülettel közösen, és a helyiek annak örülnének, ha zöld terület lenne a Körös Hotel helyén.

Korábbi cikkünk:

[embed]https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kezdodik-a-koros-hotel-bontasa-4457951/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában