Idősek Világnapja – galériával

2021.10.02. 15:31

Kettős rendezvényt tartottak a Békés megyei nyugdíjasok

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartott Idősek Világnapjával egybekötött Őszutó Fesztivált szombaton a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége Békéscsabán.

V. E.

20211002 Békéscsaba Idősek világnapja ünnepi kolbászgyúrás fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A rendezvény az V. Kolbászolimpiával indult, hangulatát Petneházi Géza zenészük és Ales Tamás táncdalénekes műsora adta. Majd Szrenka Pálné, a szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket, illetve ismertette a programot. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntőjében elhangzott, az Idősek Világnapja sok mindenre felhívja a figyelmet. Például arra, hogy egyre több idős honfitársunk van, tehát egyre tovább élünk, valamit arra is, hogy a társadalom szinte minden szereplőjének felelőssége van az idősekkel kapcsolatban.

Szegedi Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, öröm számára látni, hogy egyre többen vannak a szövetség rendezvényén. A jelenlévőktől pedig ismét azt kérte: vigázzanak magukra, egymásra, és érezzék mindig jól magukat. Szarvas Péter polgármester kifejtette, a világnapon azért mondanak köszönetet az idősek felé, mert évtizedeken át építették az országot, erősítették a gazdaságot, emellett a családjukra, szeretteikre is gondoltak. Továbbá mert idősebb korukra is aktívak maradtak, és színesítik Békés megye településeinek életét. Majd egy önkormányzati elismerő oklevelet adott át Szrenka Pálnénak magas színvonalú tevékenységéért.

Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, az Idősek Világnapja alkalmat ad arra, hogy a nyugdíjasok felidézzék életükben szerzett élményeiket. Utóbbiakból azonban mindig gyűjthetnek újakat. Végül díszoklevelet adott át a megyei szövetségnek születésnapjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában