Botyánszki Bence

2021.10.14. 06:52

Csabai versenyzővel startol el az afrikai Bamako rali

Néhány hónap és startol a Bamako rali, köztük egy csabai résztvevővel. A civilben óvodapedagógus Botyánszki Bence akkurátusan készül csapatával együtt a megmérettetésre. Közben jótékonykodnak, legutóbb Békéscsabán vittek tanszereket a gyerekeknek, majd Szeged felé vették az irányt, hasonló tervekkel. És nincs megállás: októberben még egy ötnapos szerbiai rali is vár a versenyzőkre.

Busi Ottó

Iskolás gyerekeknek adományozott tanszereket a napokban a Bamako ralira készülő csabai Botyánszki Bence és társa a szegedi Muráti Kamilló. – Még nyáron döntöttünk úgy, hogy meglepjük azokat a kisiskolásokat, akiknek az átlagosnál is nehezebb az iskolakezdés, így egy nagyszabású tanszergyűjtésbe kezdtünk. Többen is felfigyeltek erre, így sok-sok tanszer összegyűlt közel kétszázezer forint értékben, ezeket pedig aztán a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központnak ajánlottuk fel, ők osztják majd szét a gyermekek között – árulta el a csabai versenyző. Mint elmondta,

mindenféle felszerelés helyet kapott a versenyre felkészített autójukban: többek között íróeszközök, ecsetek, zsírkréták és füzetek is.

– Ha abból indulunk, ki, hogy hány darab tanszert raktunk az autóba, akkor ez akár több száz gyermeknek is elegendő, ezek összegyűjtésében több cég, és magánszemélyek, köztük óvodai dolgozók és szülők is segítettek – részletezte.

Muráti Kamilló és Botyánszki Bence a Bamako ralira beszerzett speciális tárolódobozokban vitte a tanszereket a csabai családsegítőkhöz /Fotó: BMH/

A versenyzők közben készülnek a Bamako ralira, melynek startja igencsak közeleg, közel három hónap múlva, a következő esztendő januárjának utolsó etapján kezdődik a kaland. Az autó felkészítése jól halad, éppen a mostani jótékonykodás előtt sikerült beszerezniük azokat a speciális tárolódobozokat, amelyekben a felszerelésük fog utazni az autó csomagterében.

– Ezek a tárolás mellett a biztonságot is szolgálják, mivel nem mozdulnak el, fixen tartják a csomagokat.

És ha már megvoltak, akkor gondoltuk ki is próbáljuk ezeket, így a tanszereket most ezekbe pakoltuk, ezzel szállítottuk a felszerelést a gyerekeknek. Sokkal rendezettebb volt az egész, és könnyebb is volt a kipakolás. E mellett a versenyen használt abroncsokat is nemrégiben szereztük be – árulta el Botyánszki Bence.

A civilben óvodapedagógus hozzátette: október közepén vár rájuk és az autójukra egy igen fontos próbatétel Szerbiában. – Ez egy igen jó teszt lesz a csapatnak és a járműnek egyaránt. Hamarosan indulunk is déli szomszédunkba, ahol egy nagyjából kétezer kilométeres körtúra vár ránk – jegyzete meg a versenyző.

Megbízható járművet kerestek

A versenyzők autója egy 2001-es Toyota Land Cruiser. – A típus már bizonyított az afrikai környezetben is, persze azt a járgányt amit beszereztünk fel kellett készíteni a ralira. Nem vagyunk autószerelők, ezért nagyon fontos, hogy a gép megbízható és strapabíró legyen. Esténként majd a versenyen lesznek táborok, ahol összegyűlünk, de napközben teljesen magunkra, és az autónkra vagyunk utalva – árulta el Botyánszki Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában