békéscsaba

2021.10.22. 21:30

Előkelő helyezésükért ajándékozták meg a szakma fiatal kiválóságait

Ajándékutalványt adott át a megyei iparkamara nevében dr. Orosz Tivadar elnök annak a két Békés megyei fiatalnak, akik a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills versenyen előkelő helyezést értek el. Bakonyi Dávid a mechatronika szakmában kiválósági érmet, míg Takács Zoltán az Ipar 4.0 szakmában ezüst érmet érdemelt ki.

B. O.

20211022 Békéscsaba Elismerték a fejlesztő diákokat a képendr Orosz Tivadar elnök Maczik Mihály igazgató Takács Zoltán fejlesztő Bakonyi Dávid fejlesztő fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A két volt Gészis diák eredményeiről hírportálunk is beszámolt korábban. A tanulók nem elsőként vettek részt hasonló megmérettetésen, ezeken pedig szintén kiválóan teljesítettek.

Orosz Tivadar elnök, Maczik Mihály igazgató, Takács Zoltán és Bakonyi Dávid /Fotók: Bencsik Ádám/

Maczik Mihály András, a BSZC Nemes Tihamér technikumának igazgatója kiemelte a fiatalok felkészültségét, szorgalmát, és azt, hogy a diákoknak végig idegen nyelven kellett teljesíteniük. Dr. Orosz Tivadar is elismeréssel szólt a versenyzőkről, az oktatókról, majd az új szakképzési rendszerről beszélt, annak lényegét hangsúlyozva kiemelte a minőségi képzést.

Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: mindez nagyon komoly személyi és tárgyi feltételekkel járt. – Ezek a fejlesztések pedig jelenleg is zajlanak – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/gazdasag/hazai-gazdasag/varakozason-felul-teljesitettek-a-magyar-fiatalok-a-szakmak-europa-bajnoksagan-4363499/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában