galériával

2021.10.19. 15:04

Az egyesülettel karöltve zöldítették Békéscsabát a diákok

Környezettudatos napot tartottak a Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola pedagógusai és diákjai kedden délelőtt. A tanulókat az előttük álló munkáról Csikós Ádám, az iskola pedagógusa tájékoztatta, és mint kiderült a zöldítő program ideje alatt nem csak faültetés, hanem levél-, szemét- és makkszedés is várt a fiatalokra a város több pontján.

V. N.

20211019 Békéscsaba Környezettudatos nap a Kós Károly iskolában fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A több éves hagyományra visszatekintő rendezvény részeként pedig idén egy együttműködési megállapodást is aláírt Lestyánné Hricsovinyi Julianna igazgató és Ulbert Zoltán, a 60 ezer fa Egyesület elnöke.

– Az elkövetkező évtizedekben az emberiség és a bolygó számára létkérdés a környezetünk megóvása. Egy oktatási intézménynek pedig elengedhetetlen feladata, hogy ökotudatos szemléletet alakítson ki a tanulóiban. Ennek egyik fontos lépése a mai megállapodás, amelyet a Békéscsabai Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményével kötött az egyesület

– ismertette az igazgató.

Fiatalok segítik az egyesület zöldítő munkáját /Fotó: Bencsik Ádám/

Az esemény megnyitóján Ulbert Zoltán elmondta, több mint két éve segíti a BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola az egyesület munkáját.

Ulbert Zoltán és Lestyánné Hricsovinyi Julianna igazgató

– Az első faültetéseink egyikén is ott voltak az itt tanuló diákok, akik tavaly közösségi szolgálatot is teljesítettek nálunk. Mostantól viszont – a megállapodásnak köszönhetően – a faültetésen kívül, más feladatokból is ki tudják majd venni a részüket – ismertette Ulbert Zoltán, aki ezen a napon előadást is tartott a fiataloknak a város zöldítéséről, az egyesület által elért eredményekről és az előttük álló munkáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában