felújítás

2021.10.13. 06:55

Ünnepélyesen átadták a sarkadi ipartestület székházát

Ünnepélyesen átadták kedden Sarkadon a helyi ipartestület felújított Kossuth utcai székházát, amit 11 millió forint támogatásból, valamint saját forrásból korszerűsítettek.

Licska Balázs

A Sarkadi Ipartestület a város életének szerves részét képezi, egy olyan elismert csapat, amely a közéletben is aktív szerepet játszik – mondta Sajti Lajos elnök. Hangsúlyozta, a tagok létszáma az elmúlt időszakban emelkedett. A székházat programokkal töltenék meg amellett, hogy képviselik az iparosok érdekeit, hogy tájékoztatást nyújtanak, valamint, hogy segítik a fiatalok pályaválasztását is, ügyelve ezzel a szakember-utánpótlásra.

Fotó: Bencsik Ádám

Egy 250 millió forintos projekten belül rendezvényeket szervezésére, valamint infrastrukturális fejlesztésekre kaptak lehetőséget Sarkadon a civil szervezetek – emlékeztetett dr. Mokán István polgármester, hogy így sikerült felújítani a Sarkadi Ipartestület Kossuth utcai székházát is. Hangsúlyozta, kiváló, értékes csapatot alkotnak az iparosok, akik számára fontos a szakma becsülete és az utánpótlás biztosítása. Hangsúlyozta, Sarkadon egy olyan együttműködő közösség dolgozik, amelynek fontos oszlopai az iparosok.

Azt kívánta dr. Kovács József országgyűlési képviselő, hogy építsék tovább az iparosok a közösségüket, mind a város, mind a megye szolgálata érdekében. Úgy véli, ennek kiváló színtere lehet a felújított székház. Felidézte gyermekkorát, amikor minden magára adó településen volt ipartestület, amelynek tagjai – köztük az ő rokonai is – rendszeresen összejártak, eszmét, gondolatot cseréltek, és akkoriban nem is jelentett problémát a szakember-utánpótlás. Hozzátette, az iparosok sokat tehetnek azért, hogy a fiatalok helyben találhassák meg számításaikat.

Az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke, Németh László hangsúlyozta, Békés megyében tapasztalható, hogy az iparosok összetartóak. A székház nemcsak az érdekképviseletre és utánpótlás biztosítására, hanem a régi kézműves szakmák ápolására is lehetőséget nyújt, tehát ezzel színesítheti a város kulturális életét. Kiemelte: érdemes figyelni az IPOSZ pályázatait, és azokkal élni. A jövőben komoly szerepet kap a digitalizáció és a környezetvédelem, és azok a vállalkozások maradnak talpon hosszú távon, amelyek követik a kor kihívásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában