nagyszénás

2021.09.20. 11:07

Újra találkoztak a kiscsákóiak

Nagyon várt alkalom volt idén a kiscsákóiak hatodik találkozója. Nagy Lajos és felesége remek ötletekkel készül minden évben, idén is meglepte a résztvevőket egy látványos kiállítással.

Cs. I.

Majd százan érkeztek a szénási kulturális központba, hogy együtt nosztalgiázva elevenítsék fel fiatalságuk éveit, évtizedeit. A Solymárra elszármazott Plesovszki József (a nagyszénási önkormányzat segítségével) elhozta féltve őrzött gyűjteményének legszebb darabjait: félszáznál is több fali- és egyéb óráját, viharlámpáit, kézi kávédarálóit.

A gyűjtő (balról a második) mesélt kincseiről /A szerző felvétele/

Becses családi darabjait is megőrizte, de a tanyavilágból is sok kincset megmentett. Elhangzott, régen, a villamosítás előtt például petróleumlámpákkal világítottak, sőt, kerékpárjaikra is ilyet akasztottak – tudtuk meg a gyűjtőtől.

A találkozó majd száz résztvevője ismerősként üdvözölte egymást. A szervezők beszámoltak az elmúlt egy év történéseiről, a kiscsákóiak pedig kifogyhatatlanok voltak régi történetekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában