hagyomány

2021.09.25. 18:14

Törték és főzték is a kukoricát Csabacsűdön

Immár a X. Nemzetközi Kukorica Napot tartották meg szombaton a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

V. E.

A rendezvény a hagyományokhoz híven a törésre való kivonulással indult, amivel egyszerre kezdődött a főzőverseny. Majd a résztvevők bevonultak a kukoricatörésről és ünnepi köszöntőkkel folytatódott a program.

Fotók: Babák Zoltán

Jansik Györgyné, a szervező egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, a rendezvény célja a kezdetektől, hogy keretében évente bemutassák, felelevenítsék, megismertessék és egyben megőrizzék őseink hagyományait, hiszen az elmúlt évtizedben a kukoricatermesztés betakarítás formája jelentősen megváltozott. Szebellédi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, örömmel érkezett a kukorica napra, hiszen személyes élményei, emlékei is fűződnek a betakarításhoz, családja ugyanis ebből élt egykor.

Gaál Roland járási hivatalvezető köszöntőjében elhangzott: amikor a gazdák elvetik a kukorica magját, még csak remélni tudják, hogy jó termés lesz belőle. Hasonlóképp lehetett ez 11 éve a rendezvény szervezőivel is, akik akkor még nem tudhatták, hogy egy ilyen nagy hagyományú eseményt teremtenek. Molnár József polgármester hangsúlyozta, öröm számára, hogy sokan részt vettek a kukorica napon, amihez szívből gratulált a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában